Om mig

Jag en varm och solig vårdag. Foto: Emil Olsson

  

Hej  

Mitt namn är Joakim Olsson och jag bor i Bergsjön i Kristinehamn. Jag studerar på det samhällsvetenskapliga programmets första år på Brogårdskolan i Kristinehamn. Mitt intresse för livsmedel har alltid funnits inom mig på något sätt, men tog ordentlig fart tidigare i år då jag och en klasskompis drog i gång ett reportagearbete om skolmaten inom ramen för ett arbete i svenskan. 

Syftet med reportaget var att ta reda på matens innehåll och ursprung, men det växte till något mycket större. Jag har intervjuat konstchefer och kommunpolitiker, samt varit i kontakt med TV – profiler som Bert Karlsson, Carola Magnusson och Tommy Svensson, var den sist nämnda jag bjöd in att föreläsa den 9 mars på skolans Aula. 

Idag driver jag denna blogg för att jag vill förmedla den glädje jag upplever varje gång jag inser att det finns bra varor som behöver lyftas fram och de mindre bra belysas. Jag är öppen för all ny information och kunskap. Jag har varken utbildning eller lång erfarenhet av det här med livsmedel, men jag har ett brinnande intresse för att lära mig ny kunskap och att lära andra. För varför ska bara jag få ta del av den kunskapen som jag haft tur att ta del av då det finns så många andra med samma intresse? 

Jag vill förmedla en ungdoms syn på livsmedelsindustrins framfart och makt i dagens Sverige och EU. Jag vill få människor att börja tänka, och att inte blint tro på en auktoritet, som enligt gubben Einstein, är sanningens största fiende. I det här fallet staten, myndigheter och svenskt livsmedelsverk. 

Korta fakta:  

Namn: Joakim Olsson  

År: 17  

Bor: Bergsjön, Kristinehamn  

Studerar: Samhällsvetenskapliga programmet på Brogårdskolan i Kristinehamn.  

Intressen: Skriva, livsmedelsindustri, cykla, löpa, juridik.  

.
  

.  

.  

.  

.  

Sidhuvud: http://www.lovemarche.com